Na Dzień Dobry sushi!

Dlaczego polubiliśmy sushi?

W ciągu ostatnich dwóch dekad nasi krajanie przekonali się do sushi. Nie był to może tak szybki szturm na podniebienia Polaków, jak w przypadku włoskiej pizzy, ale i tak wynik jest imponujący. Statystycznie w każdym powiatowym miasteczku nad Wisłą znajdziemy punkt, w którym serwowane jest sushi. Sushi to nie tylko cenione jedzenie na całym świecie, ale też uczta dla oczu. Żywe kolory, symetryczne krążki, rolki, precyzyjna kompozycja. To sprawia, że ślinka cieknie nam z ust na sam widok zdjęcia. Sushi występuje w najróżniejszych formach. Sushi może być chrupiące, miękkie, słodkie, pikantne, a nawet słone. Możemy je zestawiać z różnymi rodzajami sosów, kiełków i ziół. Lista sosów i dodatków do zastosowania jest nieskończona. Jest tak wiele różnych kombinacji sushi, że bardzo trudno się nim znudzić. Bardzo ważnym atutem japońskiego dania jest jego wysoka zawartość składników odżywczych i niska kaloryczność. Główne składniki potrawy to ryż, ryby i wodorosty. Zatem ze względu na niską kaloryczność i wysoką zawartość węglowodanów, składników odżywczych i kwasów omega-3 sushi można uznać za zdrowe. Sushi jest więc jak najbardziej lekkostrawne i sprzyja diecie.

Gotowy pomysł na biznes.

Jeśli nie boisz się nowych wyzwań w branży kulinarnej, a jednocześnie marzysz o własnym punkcie gastronomicznym z japońskim klimatem, to franczyza sushi jest opcją dla Ciebie. Franczyza take away pomogła dziesiątkom przedsiębiorców zrealizować ich własne marzenia o posiadaniu restauracji sushi. Restauracje, bary są w stanie zaoferować różnorodne menu. Klienci, którzy poszukują orientalnych smaków oraz ci, którzy skrupulatnie liczą kalorie i są na diecie, nie przejdą obojętnie obok takiego punktu. Wielu uważa, że ​​opanowanie sztuki robienia sushi zajmuje lata. Prawda jest taka, że wielu franczyzobiorców na początku swojej drogi nie posiadało gruntownego doświadczenia w przygotowywaniu sushi. Nieodzowne są na początku szkolenia w ciągu kilku pierwszych miesięcy. W trakcie nauki przyszły franczyzobiorca zdobędzie wiedzę i umiejętności niezbędne do gotowania i serwowania popisowych dań kuchni japońskiej. Jest to prosta droga do wymarzonej restauracji sushi spod znaku kwitnącej wiśni.